Talks

Jeroen babbelt graag over technologie. Daarom geeft hij keynotes en lezingen rond topics die hem boeien, telkens in een combinatie van een kritische blik met een flinke scheut humor, met als doel te entertainen én te informeren.

  • Voor prijzen en boekingen: [email protected].
  • De inhoud van een talk wordt aangepast aan het doelpubliek: van geïnteresseerde leek tot technische professional.
  • Neem zeker een kijkje bij de referenties.
  • For an international audience: all talks available in Dutch and English.

Keynote: Artificial Intelligence (2023 – …)

Wat is Artificiële Intelligentie wél en niet? Wat zijn neurale netwerken en wat is generatieve AI? Hoe werken ChatGPT of Dall-E? 

Wat zijn de sterktes en zwaktes van de huidige AI-modellen? Wat is hun impact op onze maatschappij en de manier waarop we werken en informatie vergaren? Wat met de ecologische impact, copyrightvraagstukken en doemscenario’s?

Hoe ziet de toekomst van AI eruit? Hoe kan je momenteel als individu en bedrijf efficiënt en bedachtzaam met AI omgaan? 

Een antwoord op al deze vragen vindt u in deze show, waarin Jeroen Baert de huidige buzz rond AI op een humoristische en kritische manier onder de loep neemt. Een lezing die breed én diep gaat, steeds up-to-date wordt gehouden met de laatste ontwikkelingen, waarbij geen technische voorkennis vereist is en er vooral ook hartelijk mag gelachen worden!

Keywords: AI, generative AI, neurale netwerken, Large Language Models, ChatGPT, DALL-E, privacy, copyright, reliability, explainability

Duur: 60-70m


Keynote: Metaverses: What was that all about? (2021 – …)

Wat verstaan we onder metaverses? Waarom hebben/hadden we een hype rond virtuele werelden? Wat zijn de problemen/bezorgdheden en wat zijn goeie fundamenten om ze in de toekomst te bouwen en gebruiken? Wat zijn de implicaties voor de manier waarop wij online werken en ontspannen? Wat is de toekomst van AR / VR?

In november 2021 ging Facebook all-in op het concept van metaverses door zichzelf zelfs te herdopen naar “Meta”. Wat is er sindsdien gebeurd, en wat kunnen we leren uit zo’n hype cycle?

Keywords: metaverses, VR/AR/XR, cyberspace, web3, privacy, digital identity

Duur: 60-70m