Talks

Ik babbel graag over technologie. Daarom geef ik talks rond topics die me interesseren, geĆÆnjecteerd met een flinke scheut humor. Contacteer me voor opties.

De lezingen in mijn aanbod:

  • Metaverses (NL/EN): Wat zijn ze, waar komen ze vandaan, waarom horen we er nu zoveel over, wat zijn de gevaren en wat zijn goeie fundamenten om ze in de toekomst te bouwen?
  • Het Internet Is Kapot (NL/EN): Hoe zijn we geĆ«volueerd van een vrij, open wereldwijd netwerk naar het treurige shoppingcentrum van vandaag? En hoe pakken we de problemen aan en reclaimen we ons deel van het wereldwijde netwerk?
  • Kinderlezing: Video Games (NL): Op een interactieve manier praten we over wat video games zo fantastisch maakt, en neem ik de kids (noot: zeg niet “de kids”) mee achter de schermen van een typisch videospel, om te kijken hoe zo’n monsterproject tot stand komt. Voor de echte liefhebbers maken we ook live een kleine game met behulp van de Unreal Engine. (meer info)
  • Waarom we een Dark Web kunnen gebruiken (NL/EN): Een lezing die een hoop misverstanden over alternatieve netwerken uit de wereld helpt. We bestellen geen drugs of huurmoordenaars tijdens deze lezing. Denk ik. (meer info)
  • Science Communication: Mijn ervaringen met scicomm.